Ugrás a tartalomra

Kedves Doktoranduszok!

A 2022/2023-as tanévben egy remek lehetőség nyílt meg a doktoranduszok felé is: a Hungarian Startup University Program (HSUP) Magyarország első felsőoktatási szintű startup kurzusát és ösztöndíját foglalja magában.

A HSUP egy két féléves e-learning tárgy, amelynek I. félévében az innovatív gondolkodásmód és a startup világ megismerése kerül a fókuszba, míg a II. félévben vállalatépítéssel kapcsolatos gyakorlati tudást sajátíthatnak el a hallgatók. Az első félév végén az online vizsga mellett a hallgatók vállalkozási ötletükről egy onepagert készítenek, amelyen a második félév során egyetemük javaslatára és az NKFIH anyagi támogatásával (havi 100.000-150.000 Ft-os ösztöndíj) dolgozhatnak. A második félévet is elvégző hallgatók vállalkozási ötletüket, és az elkészült MVP-t akár befektetők előtt is bemutathatják.

A PTE hallgatói a HSUP Programba a NEPTUNBAN A CAMPUS CREDITES tárgyak között a KTK által hirdetett Hungarian Startup University Program I. tárgyon keresztül tudnak bekapcsolódni, mely szeptember 2-től vált elérhetővé. 

Jelentkezési határidő: szeptember 19.

További információk elérhetők a Simonyi BEDC Facebook-oldalán vagy a Közgazdaságtudományi Kar weboldalán.