Ugrás a tartalomra

Kedves Doktoranduszok!

Örömmel értesítünk Titeket, hogy a Pécsi Tudományegyetem az Universitas Quinqueecclesiensis Alapítvány támogatásával pályázatot hirdet a PTE-UQA Kiegészítő Doktori Hallgatói Ösztöndíjra.

Az ösztöndíj kiírása két kategóriában történik, amelyekre a kiírásban megfogalmazott megfelelőség esetén egyidejűleg is nyújtható be pályázat.

 

„A” kategória: Az államilag finanszírozott PhD hallgatók számára, akik megfelelnek az ösztöndíj feltételeinek és ambiciózus kutatói tevékenységet végeznek.

Az ösztöndíj pályázathoz elengedhetetlen a pályázati űrlap kitöltése, illetve témavezetői igazolás csatolása.

Az ösztöndíj mértéke PhD képzés képzési és kutatási szakaszában havi 60.000 forint.

A PhD képzés kutatási és disszertációs szakaszában a PhD tanulmányok megkezdésétől számított maximum 8 aktív szemeszterrel bezárólag havi 100.000 forint.

 

„B” kategória: A pályázat azokat a PhD hallgatókat célozza, akik a PTE Nemzetközi láthatóságát javító minőségi publikációs tevékenységet folytatnak, tevékenységükben tudományterületi kiválóságot valósítanak meg.

Az ösztöndíjra azok az aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező doktorandusz hallgatók nyújthatnak be pályázatot, akik a PTE államilag finanszírozott PhD képzésben vesznek részt, és nem részesülnek Kooperatív Doktori Program Doktori Hallgatói Ösztöndíjban, és nem rendelkeznek heti 20 órát meghaladó munkaviszonyból származó jövedelemmel.

Mindkét esetben a pályázat benyújtásának határideje: 2023. október 13.

 

A pályázatokat elektronikus formában lehet benyújtani a doktoriosztondij@pte.hu címre. Mellékletként csatolni kell a pályázati kiíráshoz mellékelt kitöltött Pályázati Űrlapot, Témavezetői Nyilatkozatot, valamint a pályázat további mellékleteit tartalmazó PDF fájlt.

 

 

A pályázat eredményéről a hallgató a Neptunban rögzített e-mail címén kap értesítést legkésőbb 2023. november 3. napjáig.

 

A pályázati felhívás és a pályázati űrlap az alábbi linken érhető el: https://univpecs.com/egyetemi_elet/kiegeszito_doktori_hallgatoi_osztondij

 

Ha bármilyen kérdésetek lenne az ösztöndíjjal kapcsolatban, keressetek minket bizalommal!

pte-uqa_kieg_doktorihallg_osztondij_urlap.docx

pte-uqa_kieg_doktorihallg_osztondij_kiiras.pdf